لاک مغسول و خواص آن
لاک مغسول و خواص آن
خواص درمانی
1- لاک مغسول در تقویت معده و روده ها نافع است. مفتح گرفتگی کبد و طحال می باشد .
2- آشامیدن آن جهت فلج و تپش قلب مفید.
3- جهت معالجه سرفه، سرماخوردگی و تنگی نفس یا آسم از جوشانده پودر ریشه خشک این گیاه استفاده میشود.
4- جهت معالجه سل ریوی از لاک مغسول شیره خشک شده این گیاه می توان استفاده نمود.
5- جهت دفع کرم ،خوردن برگ های جوان این گیاه یا لاک مغسول شیره خشک شده این گیاه موثر می باشد.
6- برای درمان چاقی ،هر روز صبح نیم گرم لاک مغسول با کمی سرکه به مدت ۴۰ روز میل شود.
اگر روزی 5 گرم لاک مغسول را با سرکه بخورید در چهار روز لاغر می شوید .
7- لاک مغسول تقویت کننده کبد و جهت درمان یرقان مفید است.
8- برای رفع یبوست شدید ناشی از حصبه، مقدار 15 گرم لاک مغسول ، عدس پوست کنده به وزن 20 گرم، کتیرا به وزن 10 گرم همه را باهم در 200 سی سی آب ریخته و بر آتش بگذارید ، تا به یک چهارم برسد، سپس آنرا ولرم کرده و در طول روز هر بار 4-2 قاشق به بیمار بدهید.
9 – خوردن پودر آن قبل از ناشتا به مقدار 4 گرم با سکنجبین بمدت 40 روز و بسرعت و بسیار راه رفتن ، رفع کننده چاقی و هزال آور است.
(برای چگونگی مصرف در تمام این موارد با متخصص طب سنتی مشورت نمایید).
مشخصات
شیره قرمز رنگ یا قرمز تیره رنگی است که از درختان خانواده ,Terebinthaceae که ,Anacardiaceae نیز نامیده می شوند گرفته می شود.
این درختان یا درختچه ها در چین و ژاپن و هند و چین کاشته میشوند. با شکاف هایی که در تنه و ساقه های آنها وارد می شود شیره درخت به صورت مایعی شبیه خامه خارج شده در ظرفهایی کاملا سربسته ریخته و بطوریکه در مجاورت هوا و در تماس با نور نباشد از آن نگهداری می کنند.
بعضی از دانه های آن تا به اندازه لیمو و نارنج می رسد.
سپس برای تهیه لاک مغسول (نخودلاک) ابتدا مقداری کاه مکی و ریوند چینی را در آبجوش انداخته سپس این آب جوشانده را در حین ساییدن لاک به تدریج روی آن میریزند و خوب میسایند سپس لاک ساییده شده را از الک رد کرده و باقیمانده لاک را نیز با جوشانده آن میسایند و میگذارند در ظرف بماند آن چه که از الک رد شده و در ظرف ته نشین شده است برداشته خشک میکنند . این لاک بدست آمده را جهت مصرف داخلی میتوان استفاده کرد.
– بعضی ها گفته اند که لاک همان کهرُبا است، ولی اشتباه است لکن در بسیاری از حالات تأثیرات کهربا را دارد.
* نامهای دیگر
لک، دوج ، پولس و دوس می باشد.
پرهیزات و مضرات
– خوردن آن بدون مصلح برای طحال و گرم مزاجان مضر است.
– مقدار مصرف آن تا 5 گرم در روز می باشد.
– خوردن لاک به طور مستقیم امکان مسمومیت دارد.
+ زنان باردار و شیرده و افراد با بیماری های خاص ممنوع/ حتما با نظر پزشک
خواص لاک گیاهی مغسول٬ خواص لاک مغسول٬ خواص لاک مغسول در طب سنتی٬ خواص لاک مغسول در لاغری٬ زمان استفاده لاک مغسول٬ لاک مغسول٬ لاک مغسول با عسل٬ لاک مغسول چیست٬ لاک مغسول در بارداری٬ لاک مغسول در شیردهی٬ لاک مغسول در طب سنتی٬ لاک مغسول در لاغری٬ لاک مغسول و لاغری سریع٬ مشخصات لاک مغسول