فایده های درمانی چغندر در طب سنتی
فایده های درمانی چغندر در طب سنتی
چغندر خواص درمانی فراوانی دربردارد. می توانید برای درمان یبوست، کاهش فشار خون و مقابله با نقایص جنینی از آن استفاده کنید. در این بخش به ویژگی های درمانی و روش تهیه اسموتی با این سبزی پرخاصیت اشاره خواهیم کرد با ما همراه باشید.
چغندر منبع عالی برای ویتامین C، آهن، و اسید فولیک است. این مواد مغذی به تقویت سیستم ایمنی بدن انسان کمک می کنند.
چغندر به خانواده اسفناجیان تعلق دارد که شامل حدود 1,400 گونه گیاهی می شود. آنها بیشتر از گروه گیاهان دارویی هستند و به مناطق ساحلی و معتدل تعلق دارند. چغندر بومی اروپاست. این محصول را می توان در دستورالعمل های بسیاری که سلامت را تقویت می کنند به کار گرفت.
چغندر که به نام ریشه چغندر نیز شناخته می شود، گیاهی با ریشه عمیق و گوشتی است. ریشه این گیاه را می توان به صورت خام یا پخته مصرف کرد، اگرچه ویژگی های آن زمانی که خام مصرف می شود از قدرت بیشتری برخوردار هستند. اگر قصد پختن چغندر را دارید بهتر است پوست آن را جدا نکرده و پس از پختن این کار را انجام دهید. چغندر برای تهیه سالادها و آبمیوه های مختلف ایده آل است.
چغندر به رنگ قرمز تا بنفش دیده می شود. برگ های این گیاه نیز خوراکی هستند و مزه ای بسیار شبیه به اسفناج دارند.
رنگدانه روشن چغندر به طور معمول برای تزئین غذاهای دیگر مانند بستنی، اسموتی ها، و سوپ ها استفاده می شود. رنگ قرمز این محصول بسیار جذاب است و موجب تحریک اشتها می شود.
فواید چغندر
چغندر حاوی ترکیباتی است که در معده اکسید نیتریک تولید می کنند و بر همین اساس به کاهش فشار خون بالا کمک می کند.
همچنین، این گیاه حاوی مقادیر فراوان فولات و اسید فولیک است که به پیشگیری از نقایص زودرس در کودکان و بیماری قلبی کمک می کنند.
افزون بر این، چغندر از محتوای بالای فیبر محلول و فیبر نامحلول سود می برد.
میزان کالری چغندر کم است، زیرا این گیاه بیشتر از آب و کربوهیدارت ها شکل گرفته است.
چغندر به عنوان یک ملین طبیعی عمل می کند و به پیشگیری از یبوست کمک می کند.
به لطف محتوای بالای پتاسیم، چغندر به عنوان یک ماده غذایی ادرارآور شناخته شده است.
در نهایت، میزان سدیم موجود در چغندر کم است که به حذف مایعات کمک می کند.
1. برای فشار خون بالا
چغندر سرشار از آنتی اکسیدان ها است که در طب سنتی به بهبود گردش خون کمک می کنند. یکی از بهترین گزینه هایی که می توان مد نظر قرار داد در ادامه ارائه شده است:
مواد تشکیل دهنده
3 عدد چغندر اندازه متوسط
1 فنجان آب معدنی (125 میلی لیتر)
روش تهیه
چغندرها را به خوبی بشویید. آنها را به قطعات کوچک خرد کرده و درون دستگاه مخلوط کن بریزید. آب معدنی را اضافه کرده و تا زمانی که ترکیبی با بافت یکدست و نرم شکل بگیرید به هم زدن ادامه دهید. بلافاصله این نوشیدنی را مصرف کنید.
2. برای کم خونی
چغندر منبع عالی برای ویتامین C، آهن، و اسید فولیک است. این مواد مغذی به تقویت سیستم ایمنی بدن انسان کمک می کنند.
مواد تشکیل دهنده
1 عدد چغندر اندازه متوسط
1 عدد گوجه فرنگی بزرگ
1 عدد هویج
نصف یک فلفل دلمه ای (50 گرم)
1 فنجان آب (125 میلی لیتر)
روش تهیه
نخستین کاری که باید انجام دهید، شستشوی کامل مواد است. سپس آنها را به تکه های کوچک خرد کرده و تمام مواد تشکیل دهنده را درون دستگاه مخلوط کن بریزید. به مدت یک دقیقه به هم زدن ادامه دهید تا مواد به خوبی در هم ترکیب شده و بافتی نرم و یکدست شکل بگیرد. این نوشیدنی را بلافاصله پس از آماده شدن مصرف کنید.
3.برای رینیت
برای درمان رینیت (التهاب مخاط بینی) می توانید این روش درمانی محبوب که از چغندر و برگ های اوکالیپتوس در آن استفاده شده و حاوی بتائین است را مد نظر قرار دهید. این ماده مغذی به محافظت از سلول ها، آنزیم ها، و پروتئین ها کمک می کند. زمانی که آن را می نوشید از ویژگی های خلط آور نیز بهرهمند خواهید شد.
مواد تشکیل دهنده
1 عدد چغندر
5 برگ اوکالیپتوس (10 گرم)
4 فنجان آب (1 لیتر)
روش تهیه
ابتدا چغندر را به قطعات کوچکتر خرد کنید. برگ های اوکالیپتوس را ریز خرد کنید. آب را به جوش آورید و چغندر و سپس برگ های اوکالیپتوس را به آن اضافه کنید. اجازه دهید برای مدتی به جوشیدن ادامه دهد.
سپس ظرف را از روی حرارت برداشته و یک حوله روی سر خود بیندازید تا هرچه بهتر بخارات متصاعد از آن را تنفس کنید. البته مراقب باشید دچار سوختگی نشوید. بهتر است این کار را هفته ای یک بار پیش از خواب انجام دهید.
4. برای از بین بردن سموم
ترکیب آنتی اکسیدان ها و فیبر فراوان به بدن در از بین بردن سموم کمک می کند. همچنین، این ترکیب به بهبود گردش در سیستم لنفاوی کمک می کند.
مواد تشکیل دهنده
1 عدد چغندر
1 ساقه کرفس (55 گرم)
نصف یک سیب (75 گرم)
یک فنجان آب (125 میلی لیتر)
روش تهیه
تمام مواد تشکیل دهنده را به خوبی شستشو دهید. سپس سیب، جعفری، و چغندر را به تکه های کوچک خرد کنید. تمام مواد تشکیل دهنده را درون دستگاه مخلوط کن ریخته و تا زمانی که ترکیبی یکدست و نرم شکل بگیرد به هم زدن ادامه دهید. این نوشیدنی را می توانید حداقل 10 دقیقه پیش از هر وعده غذایی مصرف کنید.
5. به عنوان شربت سرفه
ترکیب چغندر و عسل یک شربت فوق العاده برای تسکین سرفه را شکل می دهد. افزون بر ویژگی های ضد باکتری عسل، این محصول به عنوان یک خلط آور نیز عمل می کند. این در شرایطی است که چغندر به خون اکسیژن می رساند و آن را پالایش می کند.
مواد تشکیل دهنده
1 عدد چغندر
2 قاشق غذاخوری عسل (30 گرم)
روش تهیه
ابتدا چغندر را نصف کنید. حفره ای کوچک در مرکز هر قسمت ایجاد کنید. عسل را درون حفره ها بریزید. چغندر را به مدت 10 دقیقه کباب کنید تا نرم شود. پیش از مصرف اجازه دهید چغندر سرد شود.
آب چغندر٬ ترکیب چغندر و عسل٬ چعندر پخته٬ چغندر٬ خواص چغندر٬ خواص چغندر برا ی پوست٬ خواص چغندر برای از بین بردن سموم٬ خواص چغندر برای التهاب مخاط بینی٬ خواص چغندر برای بدن٬ خواص چغندر برای سرفه٬ خواص چغندر برای فشاز خون بالا٬ خواص چغندر برای قلب٬ خواص چغندر برای کم خونی٬ خواص چغندر برای مو٬ فواید چغندر٬ فواید چغندر برای پوست٬ فواید چغندر برای جنین٬ فواید چغندر برای دیابت٬ فواید چغندر برای صورت٬ فواید چغندر برای کبد٬ فواید چغندر برای معده٬ فواید چغندر برای مو٬ فواید چغندر در طب سنتی٬ فواید چغندر و عسل٬ لبو