انواع سرکه انگبین در طب سنتی
انواع سرکه انگبین در طب سنتی
سرکه انگبین
سرکه انگبین متعادل کننده اخلاط اربعه است وطبق نظر حکما بهترین دارو دارویی است که اخلاط اربعه بدن را تنظیم و متعادل کند.
سرکه ضد دم و صفرا می باشد و عسل ضد بلغم وسودا وعرق نعناع رابط آن وخون ساز می باشد و به دلیل همین در درمان بسیاری از بیماری ها ذکر گردیده است.
لازم به ذکر است که سرکه انگبین انواع متفاوتی دارد مثلا برای برخی بیماری های کبد به جای عرق نعناع از عرق کاسنی استفاده می شود و مثلا برای شستشوی مغز یک معتاد به جای عرق نعناع از عرق استخدوس استفاده می شود که جاروگر مغز است.
برخی کاربردهای درمانی سرکه انگبین
رفع خارش پوست بدن، اگزما سودایی و صفرایی، دیابت سرد، فشار خون گرم، سنگ کیسه صفرا، سنگ کلیه، سوزش مجاری ادراری، رفع انسداد عروق قلبی، میخچه، پوسته سر، موخوره، سردردهای میگرنی و سودایی و صفراوی، دفع پروتئین کلیه، کبد چرب، کلسترول بالا، خواب نامنظم، کم بودن اشتها، پسوریازیس، لکه های قهوه ای روی پوست، کبودی و سیاهی دور چشم، آرتروز صفرایی، واریس، واریکوسل و…
مراتب سرکه در طب سنتی
اول سرکه انگور
دوم سرکه خرما
سوم سرکه انجیر
چهارم سرکه سیب
سرکه ای که کارخانهها تولید میکنند اعصاب را نابود میکند چون اسیدش سه برابر سرکه طبیعی است.
انواع سرکه انگبین
انواع سرکه انگبین بسیاراست اما در اینجا به سرکه انگبین های مهم و پرکاربرد اشاره میکنیم:
سرکه انگبین سنتی (ساده/عام) :
دافع سودا، بلغم و صفراست و ترکیبات آن (دو واحد عرق نعناع+یک واحد سرکه) چند دقیقه میجوشانید و بعدازاینکه ولرم شد دو واحد عسل اضافه میکنید و در هر وعده یک سوم استکان سرکه انگبین و بقیه آب ولرم ریخته و میل می کنید.
اگر سرکه انگبین گرم باید درست بکنیم، به سرکه و نعناع مقداری ریحان اضافه میکنیم و می جوشانیم و
اگر با گرمی بیشتر بخواهیم درست کنیم سیر هم اضافه میکنیم و می جوشانیم
و اگرسرکه انگبین سرد بخواهیم درست کنیم، به سرکه و نعناع مقداری خرفه اضافه میکنیم.
سرکه انگبین سنتی (گلاب) :
اگر بخواهیم خاصیت نفوذکنندگی آن در عروق بیشتر شود به جای عرق نعناع از گلاب استفاده میکنیم.
سرکه انگبین سنتی (بِه) :
اگر سرکه و بِه را باهم بجوشانید به سین میشود که در درمان دیابت فوقالعاده است و اگر عسل را به آن اضافه کنید ” سرکه انگبین به ” میشود که بهترین داروی ضد ویار و حالت تهوع خانمهای باردار است و برای افزایش اشتها مفید خواهد بود.
سرکه انگبین سنتی (رازیانه) :
اختصاصی بانوان
شیردهی را زیاد و پوست را لطیف و تمایلات زنانگی را افزایش میدهد و عوارض یائسگی و اختلالات هورمونی گُرگرفتگی زنان را برطرف میکند(بجای نعناع، رازیانه باشد)
سرکه انگبین سنتی (کاسنی) :
سرکه انگبین سرد گفته میشود؛ گرم مزاجهایی که کبدشان بسیار گرم است و احساس گُر گرفتگی و تشنگی میکنند و جوش و کهیر میزنند و کسانی که زیاد تب میکنند سرکه انگبین کاسنی برایشان بسیار مفید است. (بجای نعناع، کاسنی باشد) چون اکثر تب های ناشناخته مربوط به کبد است.
سرکه انگبین سنتی (زرشکی) :
(بجای سرکه، آب زرشک) برای دفع صفرای اضافه و بازکردن عروق و کاهش حرارت معده و قلب مفید است.
سرکه انگبین سنتی (سیر) :
کسانی که دردهای سیاتیک دارند اگر سیر را خرد کرده و در سرکه دو، سه روز بخوابانند و عسل و نعناع اضافه کنند و بخورند، مفید است.
سرکه انگبین سنتی (عناب) :
عناب را اگر سه روز در سرکه بخوابانید برای بیماری های خونی موثر است.
سرکه انگبین سنتی (عنصلی):
سرکه انگبین بسیار گرم و برای کبدچرب بسیار مفید است؛ دو لیتر سرکه را با ۲۰۰ گرم پیاز عنصل خورد شده میجوشانید و صاف کرده و بعداز مقداری خنک شدن یک و نیم برابر آن عسل اضافه کرده و شبها یک چهارم لیوان از آن و بقیه لیوان آب، استفاده میکنید
انواع سرکه انگبین٬ انواع سرکه انگبین خیراندیش٬ انواع سرکه انگبین در طب سنتی٬ خواص سرکه انگبین٬ سرکه انگبین٬ سرکه انگبین چیست٬ سرکه انگبین خیراندیش٬ سرکه انگبین رازیانه٬ سرکه انگبین سنتی٬ سرکه انگبین کاسنی٬ طرز تهیه انواع سرکه انگبین٬ فواید سرکه انگبین٬ فواید سرکه انگبین از دیدگاه خیراندیش٬ فواید سرکه انگبین خیراندیش٬ فواید سرکه انگبین در طب سنتی٬ فواید سرکه انگبین رازیانه٬ فواید سرکه انگبین کاسنی