درمان مشکلات گوارشی با طب سنتی
درمان مشکلات گوارشی با طب سنتی
در بدن انسان دستگاه های فعال متعددی وجود دارد که از آن ها میتوان به دستگاه گوارش اشاره نمود.دستگاه گوارش در بدن انسان بصورت لولهٔ گوارشی وجود دارد و امتدادش از دهان تا مقعد است.همچنین طول این دستگاه حدود 7 متر میباشد.بنابراین این دستگاه باید مهم شمرده شود و از آن باید بصورت ویژه مراقبت کرد،اما چطور؟
برخی مشکلات گوارشی را میتوان تنها با مصرف تعدادی ماده غذایی و رعایت نکاتی برطرف کرد.
یکی از بزرگ ترین لذت های بشر خوردن غذا است، اما گاهی اوقات دردهای معده و مشکلات گوارشی (معدهدرد، دردهای معدوی، ورم معده، زخم معده)فرد را از خوردن غذا پشیمان می کند.
مزاج خود را بشناسید
درخشان پور متخصص طب سنتی در این رابطه اظهار داشت: 2 مزاج سرد و خشک از بین 12 مزاج معده از مهم ترین ویژگی های مزاجی افراد برخوردار محسوب میشوند. مزاج سرد می تواند فرد را با مشکلاتی چون نفخ، ترش کردن و عدم هضم غذا روبهرو کند.
وی ادامه داد: اما در دسته خشک و گرم میتوان به بیماریهای معدوی از جمله زخم، سوزش معده و بیماریهای دیگر اشاره کرد که معمولا این مشکلات با علائمی مثل سوزش، دردهای خنجری (بهخصوص هنگام شب)، مدفوع سیاه و غیره همراه هستند.
زنجبیل
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: زنجبیل پرورده و مربای آن که به وسیله عسل درست شده باشد به درمان زخم معده کمک شایانی می کند. برای تهیه مربای زنجبیل توصیه میشود زنجبیل را بهصورت خلالی در یک ظرف غیر فلزی قرار دهید. سپس به آن آب و یک قاشق چایخوری آهک اضافه کنید. بعد از 2 ساعت آب اضافه را خالی کنید. سپس مجدداً پنج بار آب روی زنجبیل بریزید و خالی کنید.
نمک و پودر آویشن
درخشان پور بیان کرد: برای ترشح خوب و درست معده افراد می توانند نمک را با پودر آویشن مخلوط کرده و آن را به اندازه نوک قاشق چایخوری قبل از صرف غذا میل کنند.
دمنوش های گیاهی را دست کم نگیرید
وی در ادامه توضیحاتش گفت: بابونه شیرازی از موثرترین دمنوشهای گیاهی برای دردهای عصبی معده است. فقط کافی است چهار قاشق مرباخوری بابونه شیرازی را با یک لیوان آب دم کنید. این دمنوش را باید صبحها ناشتا بنوشید. نیم ساعت بعد از نوشیدن این دمنوش توصیه میشود حتما صبحانه بخورید.
درخشان پور یادآور شد: کسانی که مشکل ریفلاکس دارند یا معدهشان ترش میکند، میتوانند گیاه نعناع فلفلی را از عطاریها تهیه کنند. یک قاشق غذاخوری از این گیاه را با یک لیوان آب به مدت 10دقیقه دم کنید. توصیه میشود این دمکرده را به مقدار نصف لیوان قبل از وعده ناهار و شام بنوشید. به جای گیاه نعناع فلفلی میتوان از گیاه سوسن عنبر هم استفاده کرد.
همیشه سر ساعت باشید
محمد حسین عزیزی متخصص تغذیه عنوان کرد: زمان خوردن وعده های غذایی باید دقیقا مشخص باشد به عنوان مثال صبحانه اول صبح خورده شود و ناها تایم مشخصی داشته باشد.
وی تاکید کرد: نباید پس از صرف وعده غذایی دراز کشید. به افرادی که از مشکلات معدی رنج می برند، اکیدا توصیه می شود تا از این کار خودداری کنند. بعد از غذا می توان کمی راه رفت که این کار به هضم بهتر غذا کمکم می کند.
عزیزی خوردن مرغ و ماهیچه آبپز را برای تقویت معده مفید دانست و تصریح کرد: برنج را به همراه آب گوشت کته کرده و در وعدههای غذایی به خصوص ناهار میل کنید. همچنین پوره سیبزمینی به همراه گلپر میتواند یک غذای خوب برای افرادی که از معده درد رنج می برند، باشد.
وی تاکید کرد: غذای دیگری که توصیه میشود، کباب گوشت گوسفندی بدون چربی است. به این صورت که گوشت گوسفندی چرخ کرده را به مدت یک یا 2 روز در یخچال نگه دارید؛ بعد از مدت تعیین شده گوشت را بدون هیچ مواد دیگری به صورت کبابی بپزید و میل کنید.
معجزه میوه درمانی را تجربه کنید
میوههایی که میتوانید برای کارکرد درست دستگاه گوارش بدنتان مصرف کنید، به شرح زیر است:
- سیب
این متخصص تغذیه تصریح کرد: سیب میوه ای است که بعد از وعده های غذایی توصیه می شود و در هضم بهتر غذا بسیار کارایی دارد.
- به
وی ادامه داد: یکی دیگر از میوههایی که برای این مشکل مفید است میوه به است. البته توصیه میشود میوه به را به چهار قسمت تقسیم کنید و روی حرارت قرار دهید تا کبابی شود؛ بعد از خوردن غذای اصلی، یک تکه از این میوه را هم بخورید.
- انار
عزیزی یادآور شد: انار هم جزو میوههای مفیدی است که توصیه میشود کسانی که مشکلات گوارشی رنج میبرند، میل کنند.
خوراکی های چون مواد سرخ کردنی و غذاهای چرب (مثل ته دیگ، کوکو و کتلت هایی که با روغن سرخ می شوند)، گوشت قرمز، شیرینی خامه ای، قهوه، نوشابه، چای و نسکافه برای افرادی دارای مشکلات معده ممنوع است.
بیماری گوارشی٬ درمان بیماری گوارشی٬ درمان بیماری گوارشی با آویشن٬ درمان بیماری گوارشی با دم نوش های گیاهی٬ درمان بیماری گوارشی با زنجبیل٬ درمان بیماری گوارشی با طب سنتی٬ درمان بیماری گوارشی با میوه ها٬ درمان بیماری گوارشی در طب سنتی٬ درمان بیماری های گوارشی با گیاهان دارویی٬ مشکلات گوارشی